Stiri

despagubiri crescatorilor de animale

Posted by 123dor45 on March 27, 2013 at 1:20 PM

 Deputatul european Rares Niculescu a solicitat Comisiei Europene instituirea unui sistem de compensare a pierderilor crescatorilor de vaci de lapte afectati de scaderea vanzarilor, pe fondul suspiciunilor de contaminare cu aflatoxina. Niculescu a aratat ca producatorii ar trebui sa beneficieze de despagubiri pentru productia nevanduta, dupa modelul platilor compensatorii acordate anul trecut in cazul infestarii castravetilor cu e-coli.

 Deputatul european a solicitat de asemenea Comisiei Europene sa aprobe majorarea temporara a nivelului maxim permis al ajutorului de stat (ajutorul de minimis), pentru a permite statului roman sa intervina eficient in aceasta criza.

 "Pierderile inregistrate in aceasta perioada ar putea determina falimentul multor crescatori de animale din Romania", a aratat Rares Niculescu.

 Aceste pierderi ar fi putut fi evitate daca Guvernul ar fi intervenit rapid pentru a restabili increderea consumatorilor in calitatea si siguranta laptelui si produselor din lapte, a apreciat deputatul european. (agroromania.ro)

 

Categories: STIRI, FERMIERUL