Stiri

ce a insemnat scandalul carnii de cal?!

Posted by 123dor45 on March 28, 2013 at 1:10 PM

 Exporturile României de carne de vită şi de cal se apropie de zero, iar pe piaţa internă vânzările din industria cărnii au scăzut cu cel puţin 10% faţă de anul trecut, a declarat Alex Jurconi, preşedintele Federaţiei ProAgro.

 „Exportam destul de bine carne de vită şi carne de cal, România fiind a 6-a ţară din Europa. În acest moment vânzările pe piaţa externă sunt aproape de zero. În prezent, evaluăm pierderile din industria cărnii şi în mod cert le vom cuantifica”, a spus Jurconi.

 Acesta a precizat că pe piaţa internă scăderea poate fi conjuncturală, pe fondul sărbătorilor pascale, dar şi al scăderii încrederii consumatorului.  „Estimăm, în acest moment, scăderi ale vânzărilor de ordinul zecilor de procente. Pot fi 20%, 30%, 40 % în industria cărnii iar comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut avem scăderi de minimum 10% ceea ce înseamnă mult pentru industria cărnii. În industria laptelui pierderile sunt uşor cuantificabile deoarece sunt fermieri care vând cantităţi către procesatori, însă când vorbim de exporturi sunt contracte pe care nu întotdeauna le avem la îndemâna noastră”, a subliniat preşedintele Federaţiei ProAgro.

 Potrivit sursei, autorităţile lucrează la un proiect de promovare a imaginii industriei alimentare din România la care vor să participe şi reprezentanţii fermierilor români.   Sursa: Agerpres

 

Categories: STIRI, FERMIERUL